fredag 20 april 2018

Resan hem från Marrakech och Marocko blev en prövning. Upp 00.1 och enligt resplanen skulle flyget gå 6.00. Icke så. Planet visade sig vara trasigt och ett nytt flögs in från Amsterdam. 13.00 kom vi iväg. Jan hade besvär med rygg och mage. Hemmavid insjuknade vi ordentligt båda två. Is tror vi är orsaken och vi får skylla oss själva.
     Efter en lärorik vecka med historiska förtecken och byte av hotell varje natt blev den andra veckan veckan vilsam i Marrakech. Vi bodde på ett hotell jag aldrig trodde fanns. Det var som ur tusen och en natt eller Sultanens sista palats. Skavsåren var flera men atmosfären fanns och framför allt en imponerande mosaik överallt. Som att bo i ett konstverk. Bra mat och mängder av aktiviteter.
     Marrakech omtalade marknad var enorm och jag kom av mig. Det fanns för mycket att välja på. Det positiva var att försäljarna lät oss titta, tänka och återkomma. Atmosfären ångade.

     De gamla hade det tufft. Ingen pension utan helt utlämnade åt de sina. Ingen familj inget levebröd och vi såg många erbarmliga exempel på de gamlas nöd.
En fin och lärorik resa som fick mig att omvärdera en hel del om Marocko som också påminde om tusen och en natt.

Skicka en kommentar