måndag 6 november 2017

Palerrmo i november

4/11
Långa i ansiktet blir vi när lägenheten vi hyrt är under renovering(?). Vi hade tänkt oss att laga mat och ibland äta ute. Hit och dit går våra planer och vi vilar på saken tills i morgon
5/11
Besvikelsen har lagt sig och allt ser annorlunda ut i dagsljus. Vår värd gör allt för att vi ska vara nöjda. Han kom släpandes på ett plåtskåp och en stor gastub. Nu kan vi laga mat men vi har ingen köksutrustning. Nåväl vi stannar här eftersom vi bor mitt i smeten och boendet är lugnt. Området är den äldsta delen i Palermo och dessutom den fattigaste.
    Vi vilar efter en mycket fin marknadsupplevelse. Försäljarna gapade sig hesa och försökte överrösta varandra. Jan fick hålla för hörapparaterna. Det pulserade och luktade. Tätt med folk och jag kan påstå att vi var de enda turisterna i mängden (just då). Engelska kan ingen, inte ens de unga som vi stött på. Folk ser mycket slitna ut, har dåliga tänder och slitna kläder.
När vi satte oss i vimlet bakom ett skostånd för en kopp kaffe kom en man som var tio nummer för stor och slog sig ner. En tand lyste i överkäken. Han pratade som om vi självklart kunde italienska, Jan pratade spanska och ibland utbröt ett gemensamt skratt i förståelse. Vi möts av värme och vänlighet. Här rör sig inte det vackra folket precis.
6/11
Klockan tre i morse vaknade vi av att sängen skakade. Tidernas åsksmäll som följdes av ett oväder med spöregn. Inte sedan barnsben har i alla fall jag upplevt något liknande. Nåväl.nu har vi varit i hamnen och där låg rikligt med pengar sida vid sida med några väl använda fiskebåtar. Och vi har sett en annan del av Palermo där fasaderna minner om fornstora dagar och det finns gott om pampiga hus och fina Piazzor. Vädret är det bästa och vi har just fikat vid Piazza Pretoria.


Skicka en kommentar