lördag 10 december 2016

Minnen som vaknar

Lyckan sveper en varm filt om mig när snön faller stilla utanför fönstret. Den grådaskiga mellankolli som naturen de senaste dagarna bjudit på, drar undan ett mörkt täcke denna morgon. Mellan snöflingorna börjar minnet blomma och det är barndomens vintrar som kommer fram i snödansen.
    Min bästa årstid som barn var vintern och det är troligen därför dysterheten försvinner när snön äntligen kommer. Det ljusnar ute och inne, lusten återkommer. Och kraften till något nytt. Som om livet kommer på nytt. Utanför köksfönstret letar en koltrast mat under snön och det är dags att lägga ut äpplen.
    Energin pockar i kroppen och innan någon är vaken gör jag en saffranskaka. En kaka som jag aldrig har gjort. Snöns återkomst måste firas. Vispad grädde med frysta lingon och en kopp kaffe. Så enkelt kan en stunds lycka firas när jag ser vinterminnen i den fallande snön och minnena ser mig. Det är vad jag önskar, att mina minnen vaknar när de blir uppmärksammade och att dialogen gror vidare. det är vad jag önskar denna morgon när det nya är på väg.Skicka en kommentar