tisdag 14 juni 2016

Terror
Vårvinterns inkräktare har vi lyckats skrämma bort. Radion fick skråla några veckor och det hjälpte för att få mården på andra tankar. Men förödelsen fick vi ta hand om. Det positiva med inbrottet var att vi fick storstädat. Vart mården flyttade har den inte aviserat. Men varje gång vi stod på trappan några veckor efter flytten och vred om låset kom oron om inkräktaren lyckats ta sig in igen. Att mårdar är envetna och starka har vi lärt oss. Och ovanligt målmedvetna ockupanter.
Nu bildar hundkexen en mur runt torpet, midsommarblomsten är nästan utblommade och symfonin bland bladverken intensiv. Ogräset tuktat och gräsmattan snaggad. Inomhus har gardinerna med hålsöm kommit på plats och trasmattorna är nytvättade. Kaffe med dopp under bar himmel. Som det ska när sommaren äntligen kommit. Men säg det lugn som varar. Sedan två veckor vid halvfemtiden knackar någon på fönstret i köket. Knackandet blir intensivare för var dag som går och nu har en annan inkräktare utsett vårt hus. I natt alternerade han/hon mellan fyra fönster på nedervåningen. I en timme pågick försöket att komma in. 
Märkliga saker har hänt oss några gånger i detta torp men det var länge sedan. Måhända är soldaten Göte som flyttade in i torpet sjuttonhundranittiotvå en smula irriterad. Något har vi gjort som han är missnöjd med. Så spekulerar vi. Doftljusen kanske sticker i näsan på honom och skinnet av Vincenten på golvet får honom att erinra sig skrämmande möten i fält. Går igen gör han om än förklädd till mård eller kråka.


Skicka en kommentar