onsdag 22 juni 2016

Dagen innan midsommarafton och jag är klarvaken klockan två. Kokar te och gör en ostmacka. Drar upp ena rullgardinen i köket. Koltrasten överröstar bäcken. Inte en susning i bladverken. Det är stillnaden som skrämmer och jag blir sittande på övervåningen i väntan på ljuset. Kören blir starkare och jag har svårighet att urskilja olika stämmor.
Efter en timme blir modet starkare och jag sätter mig på trappan. Varmt i luften och jag tycker mig kunna se hur krassen växer. Lupinerna ser ledsna ut men fingerborgsblommorna  ståtar i all sin prakt. Plötsligt hörs hesa inhopp i kören. Sabotören gör sig beredd men än är inte tiden inne. Gårdagen ägnades åt att rengöra fönsterbläcken och putsa fönstren. Folie hänger i fönsterhakarna. Om det fungerar visar sig, men beredskapen är god. Ljuset kryper fram och körsången blir intensivare.
    Något händer strax efter fyra. Nu sjunger koltrasten solo och avlägset hörs den hesa stämman en kort stund. En bil passerar på stora vägen och jag tar mig an "Bröllopsbesvär" av Stig Dagerman. En bok jag läser nogsamt och för tredje gången. Den är illa medfaren och omslaget saknas. Men vad gör det när varje mening är ordkonst på hög nivå.
Timmarna går utan att kråkan besöker oss denna morgon. Men det återstår att se om folie och rullgardiner hjälper.

Skicka en kommentar