onsdag 31 december 2014

                                  Gott Nytt År!

Torpet var utkylt när vi kom igår. Minus fem grader på övervåningen. Kaminen brassades på för fullt och till slut  steg värmen till tolv grader. Inte så illa. Sovsäckarna klarar minus tjugo grader. Denna näst sista dagen tog vi en lång promenad i skogen. Granarna var snötyngda och lövträden  omvandlade till glasskulpturer. Vi anade räv, hare, älg och varg. Deras spår gick kors och tvärs över vägen. Våra fotsteg knarrade och bröt en total tystnad. Längre in bland träden hörs en porlande bäck. Den hade gröpt ur en flaskliknande form där vi såg ett ivrigt vatten söka sig mot Råsensjön.

Årets sist dag vaknar vi av ett bultande på ytterdörren. Det är Björn, vår granna som vill ha oss med på en flygtur. En flygtur som har likhet med Karlsson på taket. Kylan har släppt sitt grepp under natten och det är någon plusgrad när vi tar oss ut på  Långsvans magnifika is.  Där väntar en propellerstyrd farkost som har plats för två personer. Två sitsar på tre hjul och en propeller där bak. Och det gäller att vara påklädd. När ekipaget startar vecklas en färgsprakande skärm ut sig och en åldrad passagerare sitter framför Karlsson (på taket) som är kapten. Himlen har spruckna moln och solen kikar försiktigt fram över grantopparna. Snart syns flygekipaget som en liten prick och försvinner utom synhåll. Lite orolig blir jag när motorbullret inte hörs. Jag känner efter om mobilen ligger där den ska i fickan. Om ifall...
Efter tjugo minuter bullrar det igen och den lilla pricken förstoras och blir igenkännlig. Allt gick vägen och en gammal man fick ännu en merit att lägga till alla andra. I sommar blir det min tur att stiga med kapten Karlsson mot skyn.

Inga kommentarer: